Matematik

Matematik

19. august 2010 af sanoj122 (Slettet)

 Hej jeg sidder med en opgave jeg ikke kan finde ud af og jeg prøver at regne opgaven ud, ud fra formlerne fra finansielregning, men det hjælper ikke.

Opgaven lyder:

Ole vil gerne have skiftet sin gamle bil ud med en nyere. For at få råd til den nye bil skal Ole låne
40.000 kr. Forhandleren tilbyder Ole en afbetalingskontrakt, hvor Ole skal betale en fast ydelse hver
måned i 3 år. Renten er 1% pr. måned.

og jeg skal vise at den månedlige ydelse bliver 1.328,57 kr. 

Håber I vil hjælpe mig med opgaven.
På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2010 af mathon

                 G = y·[1 - (1+r)-n] / r

                 y = G·r / [1 - (1+r)-n]


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. august 2010 af mathon


    (3 år)·(12 mdr/år) = 36 mdr
    således er antal ydelser

        n
= 36

        G = 40000
        r = 0,01
        (1+r) = 1,01
                          


Svar #3
19. august 2010 af sanoj122 (Slettet)

Okay prøver lige at sætte dem ind i formlen


Svar #4
19. august 2010 af sanoj122 (Slettet)

 og jeg får den til 572,308 håber det er rigtigt


Svar #5
19. august 2010 af sanoj122 (Slettet)

 Men hvordan bestemmer jeg den effektive rente pr. år?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Sætter man tallene ind i mathon's formel (#1 #2), får man y = 1328,57 kr ,hvilket var det, du skulle vise, jvf. #0.


Svar #7
19. august 2010 af sanoj122 (Slettet)

Hvordan det? eller er det fordi det er pga. parenteserne?


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvad er dit spørgsmål her?


Svar #9
19. august 2010 af sanoj122 (Slettet)

 Spørgsmålet er at jeg skal finde den effektive rente pr. år og det ved jeg ikke hvordan jeg finder


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.