Matematik

Simpel Ligning

19. august 2010 af studerende07 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, jeg har glemt hvordan man regner en simpel ligning som denne:

5+3/(9-7)*4

Min løsning er er:

8 / 8 = 1

Er det rigtigt?

Eller giver det 11 i stedet, men hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2010 af Bankier (Slettet)

Der er ikke meget ligning over den.

Prøv at indsætte paranteser i udtrykket , så man ikke kommer itvivl om udtrykket.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Som det er skrevet, fås

5 + 3/(9-7)*4 = 5 + (3/2)*4 = 5 + 3*2 = 5 + 6 = 11 .

Din løsning fås, hvis der havde stået

(5+3)/((9-7)*4) = 8/(2*4) = 8/8 = 1

Og, ja, #1 har ret, det er ikke en ligning, men et simpelt udtryk. Og det er vigtigt at bruge parenteser til at omklamre størrelser, der skal opereres på med regneoperationerne.


Svar #3
19. august 2010 af studerende07 (Slettet)


Skriv et svar til: Simpel Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.