Matematik

tangentens ligning

19. august 2010 af hjælp, tak :) (Slettet)

Hejsa

Jeg skal finde tangentens ligning ud fra f(x) = x^2 - 4

Y= f ' (Xo)(X-Xo) + f(Xo) og får det til Y= -2x^2 - 2x - 3, men det kan jo ikke passe at min tangent er et 2.grads.poly?

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2010 af JKaram (Slettet)

Nej, det har du ret i.

Du skal bestemme f'(x) først. Prøv at gøre det.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2010 af mette48 (Slettet)

Hov du kan ikke finde ligningen for tangenten uden at vide hvilken af tangenterne der er tale om.

Du mangler en oplysning. Et punkt linien skal gå igennem.

tangentligningen     y-y0=f'(x0)(x-x0)

find f'(x) og indsæt x=x0 i f'(x)

indsæt (x0,y0) samt f'(x0) i tangentligningen


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2010 af mathon

du får

tangentligning i (xo,f(xo))

                y = f '(xo)·(x-xo) + f(xo)

                y = (2xo)·(x-xo) + f(xo)

                y = (2xo)·x + (-2xo2+xo2-4)

                y = (2xo)·x + (-xo2- 4)

                y = (2xo)·x - (xo2+ 4)


Svar #4
22. august 2010 af hjælp, tak :) (Slettet)

Jo tak - Jeg er dog ikke helt med på trin 3.

Har sagt at f'(X) = 2x  f(Xo) = 1^2-4 =-3

Derfor: 2x *(x-1) -3 = 2x^2 -2x -3 ? 

NB Punktet jeg fåroplyst er P(1,f(1))


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2010 af mathon

tangentligning i (1,-3):

                 y = (2·1)·x - (12+ 4)

                 y = 2x - 5


Svar #6
23. august 2010 af hjælp, tak :) (Slettet)

Nåår ja selvfølgelig - tak skal du have, nu er jeg med :)


Skriv et svar til: tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.