Fysik

Haster hjælp!! Kræfter, gnidningskoefficient og effekt.

20. august 2010 af salliii (Slettet)

 Hej jeg har problemer med om jeg har lavet det rigtigt eller forkert håber du kan hjælpe :)

M17 Container

Billedet viser en container, der er ved at blive trukket op ad ladet på en lastvogn. Ved hjælp af en stålwire trækker en elmotor containeren med den konstante fart 0,25 m/s.
Trækkraften FS fra stålwiren har størrelsen 78,4 kN.

a) Beregn den effekt, hvormed trækkraften fra stålwiren udfører arbejde på containeren.

jeg har regnet det på to måder:

1) P=F*v*cos(v)=78,4*10^3N*0,25m/s*cos(28)=17305,8 W

2) P=F*v=78,4*10^3*0,25m/s=19600 W

er 1 eller 2 rigtig?

Ladet hælder 28° med vandret. Massen af containeren er 9,2 ton.

b) Indtegn på bilaget pile, der viser størrelse og retning af de kræfter, som virker på containeren, mens den trækkes på ad ladet.

Fs=78,4 kN

Ft=m*g=9,2*10^3*9,82m/s^2=90,3kN

Fn=Ft*cos(v)=90,3*10^3N*cos(28)=79,8 kN

er dette rigtig?

c) Beregn gnidningskoefficienten mellem lad og container under bevægelsen.

μ=Fgnid/Fn

er dette en rigtig formel ?

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2010 af mette48 (Slettet)

a)

Da kraften må forventes at have samme retning som den angivne hastighed er nr 2 den rigtige.

b)

Jeg er ikke helt sikker på, hvilken fraft du kalder Fn, men  hvis det er tyngdekraftens komposant vinkelret på laddet er det du skriver rigtigt

c) ok


Svar #2
20. august 2010 af salliii (Slettet)

Tak for hjælpen

 b) det er normal krafen

Fn=Ft*g*cos(v)

er det den rigtige formel så ?


Svar #3
20. august 2010 af salliii (Slettet)

 Fn=m*g*cos(v) er det ikke rigtigt? 

Håber der nogle der kan Hjælpe?


Svar #4
20. august 2010 af salliii (Slettet)

 Nogle der kan fortælle hvordan jeg kan finde Normalkraften ? Plez


Svar #5
20. august 2010 af salliii (Slettet)

 Nogle der vil være søde og hjæpe hvordan jeg regner normalkraften ud ? og hvordan jeg finder frem til Fgnid altså gnidningskraften ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. august 2010 af mette48 (Slettet)

Det er ok


Skriv et svar til: Haster hjælp!! Kræfter, gnidningskoefficient og effekt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.