Fysik

Lille opgave ! Hjælp -

21. august 2010 af ludvig111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

kan nogen hjælpe mig med denne opgave?

1. En elektronkanon i et (gammeldags) fjernsyns billedrør udsender en stråle af elektroner. Hvert sekund rammes skærmem af 10^9 elektroner. Beregn strømstyrken i elektronstrålen.

Mvh Ludvig


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Strømstyrken = den transporterede ladning pr. tid. Beregn ladningen af 109 elektroner og divider med 1s.


Svar #2
21. august 2010 af ludvig111 (Slettet)

Hej Andersen11

Jeg vidste godt at jeg skulle beregne den transporterede ladning pr. tid ud. Men jeg ved bare ikke helt hvordan jeg gør:(

Det med ladningen af 10^9 elektroner ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2010 af mathon

strømstyrke = ladning pr tid

                 1 elektrons ladning er 1,60218·10-19 As

                 109 elektroners ladning er (109 stk)·(1,60218·10-19 As/stk) = 1,60218·10-10 As


Svar #4
22. august 2010 af ludvig111 (Slettet)

Mathon ??

For at beregne strømstyrken hedder formlen : I = q/t

Skal jeg så blot sige 1,60218·10^-10 / 1 s ????


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Strømstyrken måles i As/s = A .


Skriv et svar til: Lille opgave ! Hjælp -

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.