Fysik

Motorcyklist - Skrå kast

22. august 2010 af Hotbubs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har denne opgave
som jeg skal skal have færdig idag.

men jeg er gået kold i opgave c, den måde jeg kan sætte det op som er

2 ligninger med 2 ubekendte, men så kan jeg ikke komme videre.

jeg bruger bevægelsesligningerne for henholdsvis y og x-akserne, og disse kommer til at se sådan ud når jeg

sætter de forskellige ting ind i formlerne.


y.slut=-0.5*g*t^2+v.0*sin(v)*t+y.0 og x.slut=v.0*cos(v)*t

de ting jeg kender er selvfølgelig g = 9.82 m/s^2, v = 15 grader.

og så er jeg i tvivl om y.slut er 15m og y.0 er 1.5m.

ligeledes er jeg også i tvivl om x.slut.

Håber der er en derude der kan hjælpe mig hurtigst muligt.

M.v.h. Bianca
 

Vedhæftet fil: motorcyklits.bmp

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. august 2010 af peter lind

Jeg kan ikke rigtig få dine oplysninger i #0 til at stemme med opgaven i filen. Er det spørgsmål a?

Du kan lægge koordinatsystemet forskelligt. Hvis du ligger det så begyndelsespunktet er helt til venstre i hullet så er x0=0, y0 = 1m. Når motorcyklen når frem til kanten på den anden side er x1 = 15 m, y1 skal du finde


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. august 2010 af peter lind


Svar #3
22. august 2010 af Hotbubs (Slettet)

 nej det er opgave c, jeg har fået at vide at jeg skal lave den som 2 ligninger med 2 ubekendte, men jeg kan bare ikke få det til at gå op.


Jeg er helt på bar bund.


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. august 2010 af peter lind

Med det koordinatsystem jeg anvendte skal der for x = 15 gælde at y ≥ 2,5 m


Svar #5
22. august 2010 af Hotbubs (Slettet)

 så jeg skal stadig lave den som 2 ligninger med 2 ubekendte eller?


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. august 2010 af peter lind

Ja. Det skal du.


Skriv et svar til: Motorcyklist - Skrå kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.