Matematik

Reducer - rettelse?

23. august 2010 af MiniSara (Slettet)

Hej ..

Jeg har ikke prøvet at reducere før, og jeg håbede i lige ville kigge på mine opgaver? Jeg har gættet mig til det meste, men vil gerne vide om det er rigtigt inden jeg skal aflevere?  Mange tak for hjælpen :)

1)

5(p-2q-r) +3(p-q+2r) =

5p-10q-5r+3p-3q+6r =

8p-13q+11r

2)

2(a+2b)+(a-b)´=

2a+4b+a-b =

3a-5b

3)

4(c-d)-3(c+2d) =

4c-4d-c-6d =

5c + 10d

4)

4(a+5b)+7(3a+b) =

4a+20b+21a+7b =

25a + 27b

5)

3(7a+b)+8(a+3b) =

21a+3b+8a+24b =

29a + 27 b

6)

(a-b)(a+b) =

a^2+ab-ba-b^2

- Skal ab og ba udligne hinanden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2010 af Duffy

2) og 3) er forkert

6) Jah


Svar #2
23. august 2010 af MiniSara (Slettet)

Mange tak for svaret - men kan du fortælle mig evt. hvad jeg gør galt i 2 og 3?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2010 af Duffy

Du skal gennemregne opgaverne igen.

Lad os her kigge på 2) og se hvor det går galt for dig:

2(a+2b)+(a-b)=

2a+4b+a-b =

2a + a + 4b - b =

(2a + a) + (4b - b) =

3a + 3b


Du får altså pludselig +4b til at være -4b. Hvilken årsag der er til dette skal jeg ikke kunne udtale mig, andet end at du her har forvekslet plus (+) med minus (-).


Skriv et svar til: Reducer - rettelse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.