Matematik

Matematik HELP

23. august 2010 af Px (Slettet)

Har brug for hjælp til disse to opgaver

Opgave 1 )

Reducer : (S-T)(S+T)-(S+T)^2+2ST

Opgave 2)

Om tre variable x,y og z oplyses følgende:

z er ligfrem proportional med y  med proportionalitetsfaktor 3, x og y er omvednt proportional, og y er 10 , når x er 1/2

a) udtryk z ved x..


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Opg. 1. Brug kvadratsætningerne til at udregne parenteserne, og reducer så de fremkomne led.

Opg 2. Omsæt opgavens tekst til ligninger:

z = 3y

y = a/x , hvor a fastsættes fra ligningen 10 = a/(1/2) = 2a . Indsæt det fundne udtryk i udtrykket z = 3y .


Svar #2
23. august 2010 af Px (Slettet)

Opgave 1 har jeg forsøgt mig med

(S-T)(S+T)-(S+T)^2+2ST
(S-T)(S+T) = -S^2+ST-ST-T^2
(S+T)^2 = S^2+T^2+2ST
(-S^2+ST-ST-T^2) - (S^2+T^2+2ST) + 2ST
-S^2+ST-ST-T^2 - S^2-T^2-2ST+2ST
-S^2-T^2 - S^2-T^2
-T^2-T^2 = -2T^2

men får afvide det er forskert, kan du finde fejlen ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Opg 1. Brug de to kvadratsætninger (a+b)(a-b) = a2 - b2 og (a+b)2 = a2 + b2 + 2ab :

(S-T)(S+T)-(S+T)^2+2ST = S2 - T2 -(S2 + T2 +2ST) + 2ST = S2 - T2 - S2 - T2 - 2ST + 2ST = -2T2 , altså samme resultat, som du har angivet. Har du citeret opgaven korrekt?

En anden måde at få dette resultat på er følgende:

(S-T)(S+T)-(S+T)^2+2ST = (S+T)(S-T -S-T) + 2ST = (S+T)(-2T) + 2ST = -2ST - 2T2 + 2ST = -2T2 .


Skriv et svar til: Matematik HELP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.