Fysik

Lille opgave om strømstyrke ?

23. august 2010 af ludvig111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

kan nogen hjælpe mig med denne opgave?

1. En elektronkanon i et (gammeldags) fjernsyns billedrør udsender en stråle af elektroner. Hvert sekund rammes skærmem af 10^9 elektroner. Beregn strømstyrken i elektronstrålen.

Mvh Ludvig

Jeg har lavet det her indtil videre, men er det rigtigt :(

10^9 elektroners ladning = q=10^9 stk ·1,602 · 10^ -19 C/stk
10^9 elektroners ladning = q=1,602 · 10^ -10 C


I = 1,602 · 10^ -10 C / 1 s

I = 1,602 · 10^ -10 A


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det ser rigtigt ud.


Svar #2
23. august 2010 af ludvig111 (Slettet)

Jeg har bare aldrig set en strømstyrke stå på den måde som den går :)


Skriv et svar til: Lille opgave om strømstyrke ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.