Matematik

Ligninger

23. august 2010 af Jensen11 (Slettet)

godaften folkens, jeg har altid hadet ligninger og har samtidig altid haft svært ved dem. derfor vil jeg høre om der er nogen der kan finde ud af dem her? har brug for alles meninger og svar, jeg kan få

løs ved beregning hver af ligningerne

a) 7 - 3x = 1708

b) 7 * 3^x = 1708

c) 7 * x^3 = 1708


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2010 af Tyrael (Slettet)

Man må gøre alt i en ligning - forudsat, at det bliver gjort på begge sider af lighedstegnet.
Saml x'erne på den ene side af lighedstegnet, dvs.:

7 - 3x = 1708
3x = 1708+7 <--- lægger 7 til på begge sider af lighedstegnet
3x/3 = 1715/3 <--- dividerer med 3 på begge sider af lighedstegnet for at få x til at stå alene

x = 571,66

Forstår du det? :)
 


Svar #2
23. august 2010 af Jensen11 (Slettet)

er du sikker på at resultatet(x) ikk skal være negativt i steden for positivt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2010 af Tyrael (Slettet)

Du har fuldkommen ret. :)
Jeg har bare ikke fået trykket stregen ordentligt ned, da jeg har brækket min hånd, og derfor er jeg nødt til at skrive lettere varsomt, samt fejltastninger kan forekomme. :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2010 af Tyrael (Slettet)

Jeg har skrevet selve udtrykket forkert op, men jeg har givet dig en ledetråd:
Du kan gøre alt i en ligning, forudsat det bliver gjort på begge sider af lighedstegnet. ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 --- Man kan gøre næsten alt. Man må ikke dividere med 0 (og undertiden optræder 0 i forskellige forklædninger, som man skal være på vagt overfor).


Svar #6
23. august 2010 af Jensen11 (Slettet)

er det så:

-3x =1703 - 7

-3x = 1696

-x = 565,33

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2010 af Tyrael (Slettet)

Det er (næsten) rigtigt, men vi operer ikke med negative x-værdier.

Svaret bliver da:

x = - 565,33

Og som Andersen11 lige har pointeret - du må ikke dividere med 0!


Brugbart svar (1)

Svar #8
23. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ikke helt rigtigt. Den oprindelige opgave havde 1708, ikke 1703 . Endelig skal du give resultatet på formen x = .... .


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.