Matematik

Matematik

23. august 2010 af Jensen11 (Slettet)

HJÆÆÆÆÆÆÆLP!

1) for hvilke tal c, har -2x^2 + c = 0 ingen løsninger?

2) bestem b, så 4x^2 + bx + 9 = 0 har netop en løsning. bestem løsningen.

3) For hvilke tal a, har ax^2 + 3x - 6 = 0 to løsninger? Løs derefter ligningen for hhv. a = 3,  a = -3/8  og a = -3

Håber der er nogen der kan finde ud af det


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2010 af PoKulaKi (Slettet)

Du skal bare kigge på diskriminanten, og overveje dens sammenhæng men antallet af rødder.  Så får du nogle ligninger ud fra diskriminanten. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2010 af Duffy

Jah, kig på deskremenanten


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2010 af Spontaneous-123 (Slettet)

d<0 --> ingen løsning.

d = b^2-4ac

Isoler c:

c=b^2-d/4a

Indsæt a, b og en negativ værdi af d.

Samme fremgangsmåde i de to næste opgaver, blot andre konstanter der skal findes. Husk:

d>0 ---> 2 løsninger

d=0 ---> 1 løsning


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2010 af ramme2 (Slettet)

1) for hvilke tal c, har -2x^2 + c = 0 ingen løsninger?

hvis d< 0 har andengradsligningen ingen løsning

2x2 = c ⇒ x = +- √(c/2)       c< 0    negativ c-værdi giver negativ kvardratrod der ingen løsning har

2) bestem b, så 4x^2 + bx + 9 = 0 har netop en løsning. bestem løsningen.

d = b2-4ac    og    d = 0 for at ligningen har en løsning    b2-4ac = 0

b2 - 4*4*9 =0  ⇒ b = +- √144   ⇒ b = +-12


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.