Matematik

integration - rodtegn

27. marts 2005 af Mestertyv (Slettet)
Hej

Nogen der er venlige og forklarer mig hvordan jeg integerer en funktion der f.eks. ser sådan her ud:

f(x)=kvadratrod(500+x^2+x)

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Dette er det samme som

f(x) = (x^2+x+500)^(1/2).

Hjælper det ikke på det?

Svar #2
27. marts 2005 af Mestertyv (Slettet)

jo, mange tak :) man tænker tilsyneladende ik så langt her om søndagen :| :p

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2005 af Duffy

S(kvadratrod(500+x^2+x))dx =

1/4*(2*x+1)*(500+x^2+x)^(1/2)+1999/8*arcsinh(2/1999*1999^(1/2)*(x+1/2)) + k


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Hvis du vil have det udtrykt ved ln i stedet for ved arcsinh, så bliver resultatet

(2x+1)(x^2+x+500)^(1/2)/4+1999ln((2x+1+2(x^2+x+500)^(1/2))1999^(-1/2))/8+k

hvor k er et reelt tal.

Skriv et svar til: integration - rodtegn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.