Matematik

Matematik

24. august 2010 af Jensen11 (Slettet)

hej er der nogen herinde der kan hjælpe mig? Det vil være en stor hjælp hvis der er nogen der kan finde ud af den her, da jeg er gået i stå.

For hvilke tal a, har ax^2 + 3x - 6 = 0 to løsninger? Løs derefter ligningen for hhv. a = 3  og  a = 0  og  a = -3/8  og til sidst  a = -3

Håber nogen kan finde ud af det


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2010 af Isomorphician

Kig på diskriminanten. Den skal være positiv for at der kan være to løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2010 af Vesteur (Slettet)

Der findes en formel for at beregne x udfra ligningen

  ax2+bx+c=0,

som er

  x = (b ± √D)/2a,

hvor D er diskriminanten, D = b2-4ac.

Hvis D > 0 er der to (reele) løsninger,

hvis D = 0 er der én

og hvis D < 0 er der nul.

/Christian


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.