Matematik

differential ligninger

24. august 2010 af Smail K (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, har lige en opgave om differential ligninger jeg er gået i stå med

jeg har at a ∈ Relle tal. og y' = ay

så skal jeg finde alle løsninger til denne ligning på intervallet R x R.

jeg ved så at jeg skal integrere ay, altså integral fra t0 til t (ay) ds

med hvad er mine grænser i dette tilfælde?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. august 2010 af mathon

                     y = C·eax

................

kontrol:

                    y ' = (C·eax ) ' = C·eax·(ax) ' = C·eax·a = a·(C·eax) = a·y


Svar #2
24. august 2010 af Smail K (Slettet)

hvor har du fra a y = C*eax

jeg skulle jo finde frem til den løsning der, og ikke bare "gætte" mig frem til den 


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. august 2010 af mathon


Skriv et svar til: differential ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.