Matematik

Ligninger

25. august 2010 af deessee (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Vi har haft om ligninger i matematik, men der er 2 opgaver som jeg er kommet i tvivl om..

Den første: Der klippes fire kvadratiske hjørner af et stykke pap, der er 40 cm lang og 30 cm bred, så det kan foldes til en kasse.

a) angiv relevante variabler, og opstil en formel for kassen rumfang.

Anden opgave: En bestemt løber, løber med den konstante fart 6,2 m/s

a) indfør passende variable og opskriv sammenhængen mellem den gennemløbne strækning og tiden

Jeg er lidt på herrens mark, om hvordan jeg skal løse disse 2 opgaver, jeg ved at jeg skal opstille en formel/ligning, nogle der kan hjælpe?.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2010 af mathon

a)
               tegn det og kald siden i det afklippede kvadrat for x:

                               længde L = (40-2x)
                               bredde b = (30-2x)
                               højde = h = x

volumen
                               V = h·L·b

                               V(x) = x·(40-2x)·(30-2x) 

                               V(x) = 120x3 - 2400x2


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2010 af mathon

b)
            s = (6,2 m/s)·t                        s: strækning

            t = s/(6,2 m/s)                         t: tid


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.