Matematik

ligning.

25. august 2010 af mlouiseat (Slettet)

hej, jeg har en ligning som simpelthen ikke vil fungere, har lavet alle de andre men den vil ikke.
ikke fordi den er over svær men den driller mig, så hvis nogle vil hjælpe ville det være dejligt.

ligningen : 4(3x-2) = 5x+13.
forsat god dag :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2010 af hvadmeddet (Slettet)

4(3x-2) = 5x+13
Gang parantesen ud.
12x-8 = 5x+13
Saml x'erne på den ene side og konstanterne på den anden.
12x-5x = 13+8
7x = 21
Del med tallet foran x (altså 7 her).
x = 21/7 = 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2010 af gigas (Slettet)

Hej,

Du har din ligning:
4(3x-2) = 5x+13
Først ganges 4 ind i parentesen, så du får:
12x - 8 = 5x+13
Hernæst samles x'erne på venstre side og konstantleddene på højre side:
12x - 5x = 13 +8
Regner vi dette ud, får vi:
7x = 21
Endeligt isoleres x:
x = 21/7 = 3

Håber det hjælper


Svar #3
25. august 2010 af mlouiseat (Slettet)

mange tak for hjælpen begge to (:


Skriv et svar til: ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.