Matematik

2. gradspolynomium !

25. august 2010 af fabolouspjay (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle.

Der er en opgave jeg har meget svært ved i en matematik aflevering. Håber på at få nogle råd.

Om et 2. gradspolynomium oplyses, at det har rødderne 5 og 9, samt at punktet (7,4) ligger på dets graf.

Opskriv en forskrift for polynomiet.

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2010 af Economist (Slettet)

Benyt dig af

f(x)=a(x-r1)(x-r2), hvor r1 og r2 er rødderne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2010 af smukkedivadiva (Slettet)

 Så skal du bruge denne formel: 

f(x) = a (x-r1)(x-r2). 

Her er (r1,r2) rødderne og f(x) og x er et punkt. 


Svar #3
25. august 2010 af fabolouspjay (Slettet)

Jeg har formlen .. men hvad skal jeg sætte ind af tal i formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2010 af Economist (Slettet)

Start med at regne a ud med dit punkt og rødderne. Indsæt derefter a og rødderne og gang så parenteserne ud.


Svar #5
25. august 2010 af fabolouspjay (Slettet)

Jamen hvordan regner man a ud ? :S

skal jeg sige

f(x) = a (7-5)(7-9)

??


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2010 af Economist (Slettet)

Du ved jo også, at f(x)=4 !


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2010 af Isomorphician

f(7) = 4...


Svar #8
25. august 2010 af fabolouspjay (Slettet)

Jeps .

Men .. hvad skal man så bruge a til ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. august 2010 af Isomorphician

...til at finde den korrekte forskrift.


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8 -- Du skal bestemme a, således at f(7) = 4, dvs så

4 = a(7-5)(7-9) = -4a .


Svar #11
29. august 2010 af fabolouspjay (Slettet)

Hvordan finder man så b og c er rigtig meget i tvilv


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#11

Konstanten a findes oplagt til a = -1 (jvf. #10). Polynomiet er da

f(x) = -(x-5)(x-9) . Gang parenteserne ud, så du kan identificere koefficienterne i polynomiet.


Skriv et svar til: 2. gradspolynomium !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.