Matematik

2 ligninger med 2 ubekendte Hjælp

28. august 2010 af CaroP (Slettet)

Er der ikke en der kan forklare og hjælpe mig med denne ligning

4x+3y=24

5x+2y=23

Hilsen CaroP


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2010 af mathon

I:  4x + 3y = 24                                              I multipliceres med -2 og kaldes III
II: 5x + 2y = 23                                              II multipliceres med 3 og kaldes IV

III:  -8x    - 6y = -48
IV:  15x + 6y = 69                                          III og IV adderes

       7x = 21
       x = 3                                                      som indsat i I giver

       4·3 + 3y = 24
       4 + y = 8
       y = 4
   
 


 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2010 af JWohlert (Slettet)

Du kan også vælge at bruge substitutionsmetoden

4x+3y=24

4x+3y-3y=24-3y

4x/4=24-3y/4

x=6-0,75y

denne værdi er nu din midlertidlige x, som kan sættes ind i næste ligning

5x+2y=23

5*(6-0,75y)+2y=23

30-3,75y+2y=23

30-1,75y-30=23-30

-1,75y/-1,75=-7/-1,75

y=4

sætter y værdien tilbage i første ligning

4x+3*4=24

4x+12-12=24-12

4x/4=12/4

x=3

koordinatsættet til skæringen er derfor (3,4)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2010 af mathon

substitutionsmetoden er ofte et dårligt valg,
da den let fører ud i besværlige brøkberegninger,
som kun de færreste synes at mestre.

I folkeskolen gik det nogenlunde, fordi ligningerne var så elementære


Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.