Matematik

Bestem rødderne?

28. august 2010 af ænvvvv (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen.

Jeg har en opgave som lyder følgende: x^2-5x+4

hvordan gør jeg det?? :S 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2010 af mathon

der menes
vel
                    x2 - 5x + 4 = 0           der løses som enhver anden 2.gradsligning            

tip:
        røddernes sum er lig med 5
        røddernes produkt er lig med 4


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2010 af Bankier (Slettet)

Rødderne til et polynomium, som du har der ( 2.gradspolynomium) findes som løsningerne til andengradsligningen.

x2 - 5x + 4 = 0

Løsningerne angiver nulpunkterne ( der hvor grafen for polynomiet skærer x-aksen) for andengradspolynomiet og kaldes derfor polynomiets rødder.

d = b^2 - 4ac = (-5)^2 -4•1•4 = 25 - 16 = 9

Diskriminanten er altså positiv og ligningen har to reelle løsninger (skærer x-aksen 2 gange)

 x  = (    -b       +/- KVROD ( d)    )     /   2a


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2010 af ramme2 (Slettet)

x2-5x - 4  dette er kun et udtryk, hvis du vil finde rødder skal du have en ligning

x2-5x-4=0    a=1    b= -5  c=-4

sæt disse værdier ind i formlen for 2 gradsligningen 

(-b +- √(b2-4ac)) /2a         diskkriminanten D er det tegn som er inde under kvardratrodstegnet 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2010 af mathon

supplement til #1
 
            x2 + ax + b = 0

i en reduceret, ordnet og normeret andengradsligning
er

                       • røddernes sum lig med koefficienten til x med modsat fortegn

                      •  røddernes produkt lig med ligningens sidste led
 


Svar #5
28. august 2010 af ænvvvv (Slettet)

 tak for det!


Skriv et svar til: Bestem rødderne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.