Matematik

Bestem rødderne?

29. august 2010 af 1033 (Slettet)

Hejsa alle sammen.

Jeg har fået en opgave som lyder på, at jeg skal bestemme rødderne for følgende parabler: x^2-4x og 2,12x^2-5,21x+4,17

Håber nogle kan hjælpe

tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2010 af mathon

             1)   x2- 4x = x·(x-4)                  brug nul-reglen

             2)   2,12x2 - 5,21x + 4,17        hvad viser diskriminantens fortegn dig?


Svar #2
29. august 2010 af 1033 (Slettet)

 2) den er positiv?


Svar #3
29. august 2010 af 1033 (Slettet)

 og hvad er nul reglen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2010 af mathon

@#2

 2) den er negativ


Svar #5
29. august 2010 af 1033 (Slettet)

 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. august 2010 af mathon

                 x·(x-4) = 0

hvilke x-værdier giver værdien 0venstre side?            


Svar #7
29. august 2010 af 1033 (Slettet)

 hvad mener du?


Svar #8
29. august 2010 af 1033 (Slettet)

 Kan du ikke bare kort fortælle mig hvordan man regner det ud?

så skal jeg nok regne..


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. august 2010 af mathon


                 x·(x-4) = 0

ligningen er opfyldt
     for

                     x = 0 og x = 4

        


Skriv et svar til: Bestem rødderne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.