Matematik

arealet af m_t

29. august 2010 af Katrina2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion er givet ved f(x)=x^3-3x^2

Bestem monotoniforholdene for f, og skitser grafen for f. ( det har jeg gjort)

Med M_t  betegnes den punktmængde, der begrænses af koordinatsystemets førsteakse, grafen for f samt linjen med ligningen x=1 og linjen med ligningen x=t, hvor t ]1;3[. Arealet af M_T er en funktion af t, der betegnes med A(t).

Bestem A(t)

og Benyt grafregneren til at bestemme den værdi af t, for hvilken A(t)=3,7.

er der nogen der er friske på at hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2010 af mette48 (Slettet)

Areal =∫1tf(x)dx           når du har fundet stamfunktionen og indsat grænseværdierne ender du med et udtryk (en funktion) med t som variabel


Svar #2
29. august 2010 af Katrina2 (Slettet)

Jeg har nu regnet det udtryk ud, og derefter fundet værdien af t, når A(t)=3,7. Så får jeg t til t=-1,305 el. t=4,164, hvad er det resultatet så?


Skriv et svar til: arealet af m_t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.