Fysik

Hjælp til opgave

29. august 2010 af emz (Slettet) - Niveau: A-niveau

En 100 W pære har en wolframtråd.

Når pæren ikke lyser, kan pærens resistans bestemmes til 37,8 Ω ved hjælp af et ohm-meter. Wolframtrådens temperatur er 20 C

Bestem Resistansen ved 0 C

Bestem pærens resistans, når pæren er tændt (230 V)

Bestem wolframtrådens temperatur når pæren er tændt

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2010 af mathon

Wolfram:

            α = 0,0045·C-1

            R = R20·(1+α·ΔT)

            R = (37,8 Ω)·(1+α·ΔT)

            R0 = (37,8 Ω)·(1+(0,0045 C-1)·(-20 C)) = 34,4 Ω


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2010 af mathon

ved 230 V

             P = U2/R

             R = U2/P = (2302 ·V·(Ω·A)) / (100 V·A) = 529 Ω

             R = R20·(1+α·ΔT)

             1+α·ΔT = (R/R20)

             α·ΔT = ((R/R20) - 1)

             ΔT = ((R/R20) - 1)/α

             T - (20 C) = ((R/R20) - 1)/α

          

            T = ((R/R20) - 1)/α + (20 C)

            T = ((529/37,8) - 1)/(0,0045 C-1) + (20 C)


Skriv et svar til: Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.