Matematik

Matematik

29. august 2010 af Jensen11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej allesammen

denne her gang har jeg virkeligt arbejdet igennem med min aflevering og har allerede lavet de 3 første opgaver selv uden de store problemer. det viser sig åbenbart at jeg godt kan når jeg koncentrere mig :D

men alligevel må jeg sku indrømme at denne her opgave 4 driller mig enormt. den er rigtig træls! :(

opgave 4:

for hvilke tal a, har ax^2+3x-6 = 0 to løsninger?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2010 af mathon

diskriminanten
                              d > 0

                              32 - 4·a·(-6) > 0


Svar #2
29. august 2010 af Jensen11 (Slettet)

er det her diskriminanten?

b^2 - 4 * a * c

a = 3x^2

b= -4ax^2

c= -6

3x^2 - 4 * ax^2 * - 6


Svar #3
29. august 2010 af Jensen11 (Slettet)

var det det? er opgaven så løst?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2010 af mathon

uligheden skulle løses med hensyn til a:
 

                        32 - 4•a•(-6) > 0
                        9 + 24a > 0
                        3 + 8a > 0
                        8a > -3
                        a > -(3/8)
ligningen
                        a·x2 + 3x - 6 = 0 har to løsninger
når
                        a > -(3/8)
 


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.