Matematik

2. gradspolynomier

30. august 2010 af pernillegryning (Slettet)

hej allesammen :)

vi har fået en opgave i matematik som jeg bare fatter prik af.

håber der er en af jer som kan hjælpe.

definition af et 2. gradspolynomium og en grafisk demonstration af, hvilken betydning koefficienterne i 2.gradspolynomiet har for parablens udseende?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2010 af mathon

           

                   p(x) = ax2 + bx + c    a≠0

hvilken betydning har koefficienterne a,b,c i 2.gradspolynomiet for parablens udseende?


Svar #2
30. august 2010 af pernillegryning (Slettet)

 Kan du evt. forklare det på en mere detaljeret måde? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2010 af mathon

p(x) = ax2 + bx + c     a≠0

           hvilken betydning har koefficienterne a,b,c i 2.gradspolynomiet for parablens udseende?

begynd med parabler af typen

                            p(x) =ax2 a≠0

hvordan ser parablen ud, når

                                a>0 a er stor a er lille

                                a< 0 |a| er stor |a| er lille

                                toppunkt

forklar dernæst

                            p(x) = ax2 + c      a≠0

                               har c betydning for udseende eller for beliggenhed

                               toppunkt

dernæst

                            p(x) = ax2 + bx      a≠0

                                hvad ændrer leddet bx på udseendet af ax2

                                toppunkt


sidst

                            p(x) = ax2 + bx + c = a(x+(b/(2a))2 + (-d)/(4a)         a≠0 og        d = b2 - 4ac

                                hvilken betydning har c på ax2 + bx

                                toppunkt


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:2.gradsfunktion_facts.doc

Svar #5
30. august 2010 af pernillegryning (Slettet)

tusind tak, det var til rigtig stor hjælp :)


Skriv et svar til: 2. gradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.