Matematik

Matematik!

28. marts 2005 af Ziimoone (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe mig med en lille matematikopgave, som driller mig forfærdelig meget:)

den lyder sådan:

En funktion f er løsning til differentialligningen
y''=9y .
Grafen for f går gennem punktet P(1/3,e) og har vandret tangent i dette punkt.
Bestem en forskrift for f.
Bestem en stamfunktion til f.

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2005 af frodo (Slettet)

du har en formel for løsning af den slags differentialligninger. anden orden(!)

Svar #2
28. marts 2005 af Ziimoone (Slettet)

det var da ikke særlig behjælpeligt.. det er jeg skam da udemærket klar over!.. men jeg har jo netop lige skrevet, at den driller... tsk tsk..

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2005 af Duffy

f(x) = 1/2*e^2*e^(-3*x)+1/2*e^(3*x)

En stamfunktion til f kan fx være:


F(x) = -1/6*e^2*e^(-3*x)+1/6*e^(3*x)


Duffy

Skriv et svar til: Matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.