Matematik

Ligning

30. august 2010 af JonLar (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad har jeg gjort forkert? Jeg kan simpelthen ikke får det til at blive mellem 0 og 2π.

cos?x+3 sin?x=0,x∈[0;2π]

cos?x=-3 sin?x

3=-cos?x/sin?x

3=-1/tan?x

3 tan?x=-1

tan?x=-1/3

x=tan^(-1)?(-1/3)

x=-0,346
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2010 af Erik Morsing (Slettet)

-0,322


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2010 af mette48 (Slettet)

tan(v)=tan(v+2n*π)

tan(v) = tan(π-v+) = -tan(2π-v) = -tan(π+v)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2010 af mathon

                cos(x) + 3 sin(x) = 0        x∈[0;2π]                            for x ≠ (π/2) + p·π     divider med cos(x)

                1 + 3tan(x) = 0

                tan(x) = -(1/3)

                tan(x+p·π) = -(1/3)        p∈Z                                     tan(x) er periodisk med perioden π
hvoraf
                x + p·π = -0,321751      som for p∈{1,2} giver

                

                 x ∈ {2.81984 ; 5.96143}
        


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2010 af mathon

rettelse

                    x + p·π = -0,321751    som for p∈{-1,-2} giver

                    x ∈ {2.81984 ; 5.96143}


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.