Matematik

Ligninger - Lav prøve

30. august 2010 af lambimusen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen der kan vise mig hvordan man laver prøve, hvis man ønsker at tjekke om den ligning man har udregnet er rigtig. Fx er jeg i tvivl om hvordan man laver prøve på denne ligning. 6-2(5-x)= 1/7(brøk)x+3


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du indsætter din fundne værdi i ligningen og efterprøver ved udregning, om venstre side er lig med højre side.


Svar #2
30. august 2010 af lambimusen (Slettet)

ok dvs jeg siger 6-2*5+1= 1:7+3 =10 dvs x skal være = 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Først løser du ligningen efter de sædvanlige metoder. Dernæst gør man prøve ved at indsætte det fundne værdi for x i den oprindelige ligning og kontrollere, at ligningen er opfyldt med dette x.

Så vidt jeg kan se, er din ligning

6 - 2(5-x) = (1/7)x + 3


Svar #4
30. august 2010 af lambimusen (Slettet)

jeg får det til at x=1 når jeg forsøger at regne ligningen ud


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Og har du så gjort prøve ?

Hvis ligningen er, som jeg beskrev den i #3, finder jeg x = 49/13 , idet man finder (13/7)x = 7 .


Skriv et svar til: Ligninger - Lav prøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.