Matematik

reduktions opgaver

30. august 2010 af sommerfugl00 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej

Nogle der vil hjælpe mig med at reducere den her færdig:

4(n + m) – 2(n + 2m)

= 4n + 4m – 2n – 4 + 2m
=  er det så 2n + 6m? (8nm)?

Og er den her rigtig reduceret

2a (a + 2b) – (2a + b)2 hvis det tilsidst bliver 2a^2? 

tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Den første i n og m er ikke rigtig. Du har ikke hævet minusparentesen korrekt. (og 2n+6m er ikke = 8nm) .

Den anden, i a og b, er heller ikke rigtig. Du skal bruge kvadratsætningen på den sidste parentes.


Svar #2
30. august 2010 af sommerfugl00 (Slettet)

tak for dit svar!

giver det så 2a (a + 2b) – (2a + b)^2  = 2a^2b?

hvordan gør man så i den første? 4(n + m) – 2(n + 2m) er det så sådan her: 4(n + m) + 2(n - 2m)??


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- Nej, man hæver en minusparentes ved at ændre fortegn på hvert led inde i parentesen:

4(n + m) – 2(n + 2m) = 4n + 4m - 2n -4m = 2n

I den anden fås

2a (a + 2b) – (2a + b)2 = 2a2 + 4ab - (4a2 + b2 + 4ab)

= 2a2 + 4ab - 4a2 - b2 - 4ab

= -2a2 - b2


Svar #4
30. august 2010 af sommerfugl00 (Slettet)

 Jamen nu har du jo ikke ændret noget ved den første? nu er den der bare uden parenteser men med de samme fortegn som inden du ophævede den? 

i nr. 2 så får jeg den til at være:

2a(a+2b) - (2a+b)^2

= 2a(a+2b) - (2a - b) - (2a-b)

= 2a^2 + 4ab - 4ab - 2ab - 2ab - b^2

= 2a^2 - 2ab - 2ab - b^2

Hvad er det jeg har gjort galt, jeg kan ikke få den til at blive det du har fået? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 -- Det drejer sig om parentesen

– 2(n + 2m) = (-2)·n + (-2)·(2m) = -2n - 4m . Her har jeg ganget -2 ind i parentesen. Eller

– 2(n + 2m) = -(2n + 4m) = -2n - 4m . Her gangede jeg 2 ind i parentesen og ophævede derefter minusparentesen ved at ændre fortegn på hvert led.

Du har problemer med at beregne (2a+b)2 . Her benytter jeg kvadratsætningen (a+b)2 = a2 + b2 + 2ab :

(2a+b)2 = (2a)2 + b2 + 2·2a·b = 4a2 + b2 + 4ab, så

2a (a + 2b) – (2a + b)2 = 2a2 + 4ab - (4a2 + b2 + 4ab) , som jeg skrev i #3.

Du laver noget mystisk (#4) med

- (2a+b)^2 = -(2a-b) - (2a-b) ,

som ikke er korrekt..


Svar #6
30. august 2010 af sommerfugl00 (Slettet)

 Okay tusind tak for hjæpen


Skriv et svar til: reduktions opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.