Matematik

Hjælp til en ligning

30. august 2010 af cornuni (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey..

Kan simpelthen ikke finde ud af den her ligning.. Nogen der kan give lidt tips? ;) 

4(1/2x - 7/8) = x - 1/2 . Ved at den skal give 3, men kan hvordan gør man når der er 2 brøker i parentesen?

På forhånd tak ;)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Gang 4 ind i parentesen:

4·(1/2)x - 4·(7/8) = x - (1/2) , hvoraf

2x - (7/2) = x - (1/2) , isoler x

x = (7/2) - (1/2) = 6/2 = 3


Svar #2
30. august 2010 af cornuni (Slettet)

 Kan du lave udregningen lidt mere slavisk? Forstår den ikke.. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- Slavisk? Er det ikke detaljeret nok?


Svar #4
30. august 2010 af cornuni (Slettet)

Det er det muligvis nok, jeg forstår det bare ikke helt. Skal nok bare lige forstå måden at løse den slags ligninger på.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 -- Det er altid en god ide at arbejde med det selv.


Skriv et svar til: Hjælp til en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.