Matematik

Hjælp til matematik, haster

31. august 2010 af mulle0o (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hej håber i kan hjælpe mig med at forstå det da jeg ikk selv kan lave det

1. Tegn i et koordinatsystem det grafiske billede.
Hvordan gør man dette, ved godt i ikke kan gi mig løsning men vil bare have en forklaring på opgavens betydning.
 

2. Forklar, at ligningen y=2*768*x-16 Kan være en matematisk model for det største antal passagerer y, der i løbet af x timer kan få en tur med de to tog.’
 

3. og så lige en side opgave hvordan omregner man noget til norske kroner, f.eks. 965 danske kroner til norske kroner i en kurs af 107
 

tak for hjælpen på forhånd (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. august 2010 af Anders521

Hej Sofie,

Mht. nr.1: jeg kan godt forstå du ikke kan løse dette spørgsmål, det kan jeg hellere ikke. Årsagen er at du ikke ved hvad det grafiske billede komme af. Når opgaven lyder  "Tegn i et koordinatsystem det grafiske billede" så spørger dig selv "Det grafiske billede af hvad?" Er der tale om en funktion, ligning, eller noget helt tredje?

Mht. nr.2: er du sikker ligningen er korrekt skrevet?

Mvh. Anders


Svar #2
31. august 2010 af mulle0o (Slettet)

 Er stadig ikke sikker på at jeg forstår det med 1'eren da jeg ikk ved hvad et grafisk billede og ja nummer 2 er rigtig skrevet af

og tusind tak for svar


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. august 2010 af Niels4 (Slettet)

1.

tegn noget i et kordinatsystem, det kræver lidt mere info for at give et bedre svar :)

2.

der er 2 toge, som begge kan indeholde 768 passagerer. antal timer (x) skal dog være større end 16 pga at et antal personer vel ikke kan være negativt, og da der står x-16 kan man jo fx. sige at det tager 16 timer at gøre toget klar, og derefter transporterer man 2*768*x passagerere.

3.

hvis den norske krone har en kurs på 107 betyder det at 100 dasnke = 107 norske.

altså (965dkk/100dkk)*107norske kroner=x norske kroner.

Håber det var til hjælp.


Svar #4
31. august 2010 af mulle0o (Slettet)

 tak for hjælpen forstår det nu  (:


Svar #5
31. august 2010 af mulle0o (Slettet)

 ligningen til graffen hedder y=768*x

og da y er 16 og x er 555 må den da hedde 16=768*555 Korrekt?

og da y ikke kan ha en værdi af 16 skal man så ikk dividere de 2 andre tal med 16?


Skriv et svar til: Hjælp til matematik, haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.