Matematik
Forholdsvis let renteberegning!
28. marts 2005 af
henrik b (Slettet)
Hej.. hvor mange renter skal jeg betale i alt,hvis jeg låner 750000 kroner til en rente på 3,95%? jeg betaler af 2 gange om året. lånet løber over 25 år. Har brugt excel til at regne det ud,men der siger den at rentet er på i alt: 437.107,35 kroner. Kan det passe? Skal have rimelig hurtig hjælp,da min rapport skal afleveres i morgen :S
Svar #2
28. marts 2005 af allan_sim
#1. Der indsættes i formlen
y = G*r/(1-(1+r)^(-n))
hvor G er hovedstolen, y er terminsydelsen, r er renten, og n er antal terminer.
I dit tilfælde er G=750000, r=0,01975 og n=50. Det giver en ydelse på ca. 23742, som så skal ganges med 50 for at finde det samlede beløb, og herfra trækkes lånets størrelse for at finde de betalte renter.
y = G*r/(1-(1+r)^(-n))
hvor G er hovedstolen, y er terminsydelsen, r er renten, og n er antal terminer.
I dit tilfælde er G=750000, r=0,01975 og n=50. Det giver en ydelse på ca. 23742, som så skal ganges med 50 for at finde det samlede beløb, og herfra trækkes lånets størrelse for at finde de betalte renter.
Skriv et svar til: Forholdsvis let renteberegning!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
