Matematik

Integration (A): x^2 / 1/3x^3 + 6

31. august 2010 af NYK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg er begyndt at lære hvordan man differentiere produkter, men jeg har svært ved at integrer.
Jeg har en opgave, som jeg ikke forstår helt. Den hedder:

Bestem integralet:
x^2 / 1/3x^3 + 6

Kunne virkelig være fedt, hvis nogen hurtigt hjalp mig med den. Jeg har set en video-vejledning til integration ved substitution, og ved nogenlunde hvad det her handler om.

Se også vedhæftet billede.

Vedhæftet fil: Unavngivet.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Dit integral ser således ud:

∫ x2/( (1/3)x3 + 6) dx .

Brug substitutionen t = (1/3)x3 + 6 , hvoraf dt = x2 dx.


Svar #2
31. august 2010 af NYK (Slettet)

Lige præcis så langt er jeg også noget til :) Men jeg ved bare ikke hvad man skal gøre mere :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Udføres substitutionen, fås

∫ x2/( (1/3)x3 + 6) dx = ∫ (1/t) dt = ln(|t|) + k , og så skal vi substituere tilbage:

= ln(|(1/3)x3 + 6|) + k


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2010 af HiEv (Slettet)

#2 ∫ x2/((1/3)x3 + 6) dx = ∫ x2dx/((1/3)x3 + 6) = ∫dt/t =...
 


Svar #5
31. august 2010 af NYK (Slettet)

∫ x2/( (1/3)x3 + 6) dx

t = 1/3x^3 + 6

dt = x^2 dx

Jeg ved virkelig ikke hvordan man kommer videre her. Måske syntes andre at det er nemt, men jeg synes ikke jeg har forstået regne-princippet her. Hvis der var nogen der kunne skrive en regne-metode til denne integral med forklarende ord, så ville det være super.


Brugbart svar (1)

Svar #6
31. august 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:integral_96.doc

Svar #7
31. august 2010 af NYK (Slettet)

Nice, forstår ihvertfald meget mere nu :)

Tak skal du have :)


Skriv et svar til: Integration (A): x^2 / 1/3x^3 + 6

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.