Matematik

hjælp til en lille mat opgave

28. marts 2005 af mettma (Slettet)
kan ikke finde ud af denne opgave:

Vi får givet:
logE = 2,4*M-1,2
hvor M er richertallet (et tal der betegner styrken for et jordskælv, og E er energimængden målt i joule.

A) beregn richtertallet for et jordskælv der udvikler en energimængde på 1,25*10^9 joule.

(MIT SVAR: M=4,29 - er det helt forkert?)

Af en række jordskælv har det første et richtertal på 7,5 og et senere har et richtertal på 8,4.

B) beregn forholdet (ved ikke hvad forholdet betyder) mellem de to udviklede energimængder.

Håber i kan hjælpe mig. På forhånd tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2005 af frodo (Slettet)

fohlodet imellem de to, betyder blot, at du tager den ene energimængde og deler med den anden!

Svar #2
28. marts 2005 af mettma (Slettet)

hvordan det?
M=7,5: E= 10^16,8
M=8,4: E= 10^18,96
skal jeg dividere de to tal?
(10^16,8/10^18,96)

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2005 af staehr (Slettet)

a) Rigtigt!

b) Du har regnet energierne rigtig, og med "forholdet" menes ganske rigtigt det resultat du får ved at dividere den første energi med den anden. (Lige som der med holdet mellem en kasse sodavand (30 stk) og en enkelt sodavand menes 30)

:0)

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2005 af staehr (Slettet)

Hov, en smutter: Jeg mente selvfølgelig "forholdet" og ikke "holdet".

Svar #5
29. marts 2005 af mettma (Slettet)

mange tak!

Skriv et svar til: hjælp til en lille mat opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.