Matematik

nem mat spørgsmål??

01. september 2010 af sar94 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Jane hæver 375 på sin bankkonto. Det svarer til 5 % af beløbet. Hvor mange penge har hun stående på sin konto.??


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2010 af keg (Slettet)

5% svarer til 375kr

 hvad svarer 100% til ?


Svar #2
01. september 2010 af sar94 (Slettet)

 hmmm jeg forstår det ikke !! (


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Hvis 5 % svarer til 375

Hvad svarer 100 % til?

5 % = 375

1 % = 375/5= 75 kr dvs 1 % svarer til 75 kroner

100 % = 75*100= 7500

Så 100% er 7500.

Forstår du det nu? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2010 af keg (Slettet)

5% svarer til 375kr

1% svarer til 375/5=75kr

 hvad svarer 100% så til ?


Svar #5
01. september 2010 af sar94 (Slettet)

 Jeg forstår det nu. Tusinde tak for jeres hjælp og tid. Ha en god aften


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2010 af Ophia (Slettet)

Det kan løses med en simpel ligning:

0.05 * x = 375   

Hvor 0.05 er de 5 % af det fulde beløb på kontoen nemlig x. Og da vi jo allerede har fået oplyst at 375 er 5 % af det fulde beløb kan vi altså sætte 375 på højre side af lighedstegnet.


Skriv et svar til: nem mat spørgsmål??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.