Matematik

Hjælp Matematik!

02. september 2010 af Smilehul (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har meget hvert ved følgende opgaver. Nogen der kan hjælpe?

reducer:

√8 + √10 : √2 =

√2 + √3 =

(1/3)• (1/3)2 =

((7/3)4)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

I den første, mener du (√8 + √10) : √2 ? I så fald, benyt, at √8 = 2√2 , og at √10 = (√5)·(√2) .

Benyt, at (an)·(am) = an+m , og at (an)m = an·m


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2010 af JKaram (Slettet)

Slå op under regneregler for kvadratrødder og potenser og du kan løse dem alle simpelt.

Karam


Svar #3
02. september 2010 af Smilehul (Slettet)

okay tak! jeg har gjort følgende:

 √8 + √10 : √2 = √18 : √2 = √9 = 3  er det rigtigt at resultatet er 3? altså opgaven er rigtig sat op som brøker altså med √8 + √10 øverst og √2 nederst?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 -- Nej, det er ikke rigtigt. Du kan ikke lægge kvadratrødder sammen, som du gør det. Du kan forkorte fælles faktorer ud.


Svar #5
02. september 2010 af Smilehul (Slettet)

jamen så forstår jeg det ikke!! vil du ikke lige hvis hvordan du vil regne den ud?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Den første, med ekstra parentes:

(√8 + √10) : √2 = (2√2 + (√5)(√2)) : √2 = 2 + √5


Svar #7
02. september 2010 af Smilehul (Slettet)

tusind tak, men det forsår jeg ikke :D hvordan kan man hvide at min metode er forkert,?


Svar #8
02. september 2010 af Smilehul (Slettet)

*vide


Svar #9
02. september 2010 af Smilehul (Slettet)

????


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9 -- Fordi, der ikke generelt gælder, at √(a+b) = √a + √b .


Svar #11
02. september 2010 af Smilehul (Slettet)

ok så man må altså ikke plusse kvadratrødder sammen?


Brugbart svar (1)

Svar #12
02. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#11 -- Nej, det må man ikke, og jeg tror heller ikke, at det er en regel, du har lært.

Der gælder  √(a+b) = √a + √b kun hvis a =0 eller b = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. september 2013 af izngood (Slettet)

Der gælder  √(a+b) = √a + √b kun hvis a =0 eller b = 0 .

Haha, fedt svar. Og naturligvis korrekt.


Skriv et svar til: Hjælp Matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.