Fysik

svært

04. september 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

En/flere der vil hjælpe mig med en stor opg.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Beskriv din opgave her sammen med din egen fremgangsmåde til at løse den, så kan folk hjælpe dig, hvor du er gået i stå.


Svar #2
05. september 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

Jeg er ikke sikker på mine udregninger, men her er de:

Opgave 1
En metaltråd er udspændt mellem to faste punkter. En tværbølge udbreder sig langs denne tråd med farten 56 m/s. Trådens længde er 2.10 m. Den bringes i stående svingninger, således at der foruden de to faste endepunkter findes to knuder på tråden.


a) Hvilken svingningstilstand, n, befinder tråden sig i?

n = 3, fordi L = (3/2) lambda

b) Bestem bølgelængden for denne svingningstilstand.
lambda = 2*L/n = (2*2,10m) / 3 = 1,4m

c) Bestem frekvensen for denne svingningstilstand.
V = lambda*f, vi isolerer f dvs: f = v/lambda = (56m/s) / 1,4m = 40Hz


d) Tråden sætter den omgivende luft i svingninger. Hvilken frekvens hører vi?
v-lyd = 343m/s

f = v/lambda = (343m/s) / 1,4m = 163,3Hz

e) Bestem bølgelængden i luft når temperaturen i rummet er 10 C.
v-lyd = 331m/s*kvrod((10+273K)/273K) = 348,7m/s

lamda = v/f = (348,7m/s)/26,67Hz = 13,1m

f) Lyden optages med en mikrofon, der er placeret 3.0 m fra tråden. Hvor lang tid er lyden om at tilbagelægge denne strækning.

g) Nu anslås tråden, så den ”spiller” med alle sine resonansfrekvenser. Bestem de første fem. Bestem også de tilsvarende resonante bølgelængder.

f1 = (1*56m/s)/(2*2,10m) = 13,33Hz
lamda1 = (2*2,10m)/1=4,2m

f2 = 26,67Hz
lamda2 = 2,10m

f3 = 40Hz
lambda3 = 1,40m

f4 = 53,33Hz
lamda4 = 1,05m

f5 = 66,67Hz
lambda5 = 0,84m
 


Skriv et svar til: svært

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.