Matematik

hvordan er det nu lige? (eskponentielt voksende funktion)

04. september 2010 af Jensen11 (Slettet)

hej jeg har en eksponentilt voksende funktion og har fundet ud af at:

og jeg har punkterne (-5 , 2,5) og (7 , 8,4)

a = -5-7 Rod(8,4/2,5)

men hvordan er det lige jeg regner det ud, og altså får det tastet ind på min lommeregner? please hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2010 af mathon


Svar #2
04. september 2010 af Jensen11 (Slettet)

er det her rigtigt?

a = (8,4/2,5)1/7-(-5) = 1,1

og så b = 2,5 * 1,1-(-5) eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2010 af mathon

    

                  a = (8,4/2,5)1/12 = 1,10627


Svar #4
04. september 2010 af Jensen11 (Slettet)

ja den har jeg regnet ud, men er værre med b


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2010 af mathon

                 b = y·a-x

                 b = 8,4·1,10627 -7


Svar #6
04. september 2010 af Jensen11 (Slettet)

har allerede regnet den ud, men tak for det ellers :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2010 af mathon

prøv næste gang
                                    at tænke før du skriver   ;-)


Svar #8
04. september 2010 af Jensen11 (Slettet)

er faktisk allerede ved at være færdig med min aflevering, bortset fra den her underlige en

Undersøgelsen af metallegering der korroderer (nedbrydes) under påvirkning af den atmosfæriske luft, har vist, at tykkelsen af det korroderede metal (korrosionslaget), målt i mm, er en funktion af tiden, angivet i måneder.

denne funktion er for  t>=1 givet ved  f(t) = b * ta

a og b er konstante og i opgaven lyder det at amn skal beregne a og b når det vides at tykkelsen af korrosionslaget efter 3 måneder er 0,22 mm og efter 10 måneder 0,60 mm.


Svar #9
04. september 2010 af Jensen11 (Slettet)

for 3 måneder = f(3) = b * 3a  ikkå


Skriv et svar til: hvordan er det nu lige? (eskponentielt voksende funktion)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.