Matematik

hvordan kommer jeg videre herfra

04. september 2010 af 215 (Slettet)

 Jeg kan ikke komme videre... nogen som lige ville hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2010 af TorbenClausen (Slettet)

Integrér efter 3. = og tilbagesubstituér først derefter.


Svar #2
04. september 2010 af 215 (Slettet)

 mener du at jeg skal integrere t^5 som x^5 eller som (1+e^x)^5  ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 --  ∫ ex(1+ex)5 dx = ∫ (1+ex)5 d(1+ex) = (1/6)·(1+ex)6 + k


Svar #4
04. september 2010 af 215 (Slettet)

 hov.. hvorfra kommer 1/6 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2010 af TorbenClausen (Slettet)

det første. Ellers har du ikke brugt din substitution. Du har ændret fra dx til dt, som betyder at man integrerer mht. t, så du skal først regne

∫t5dt

og så indsætte (1+ex) på t's plads.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Fra den generelle formel ∫ tn dt = (1/(n+1))·tn+1 (+k) . Her er n=5 .


Svar #7
04. september 2010 af 215 (Slettet)

 ahh... tror jeg har den nu... altså sådan..


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7 .. Der skal ikke være noget dt i de to sidste skridt i første linie. Og der skal ikke være noget integraltegn eller dt i det 3. sidste skridt.

I din substitution gælder der strengt taget ikke ⇔ i første skridt, kun ⇒ .


Svar #9
04. september 2010 af 215 (Slettet)

ah... misser herfra.. kan jeg godt se.. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. september 2010 af TorbenClausen (Slettet)

Ja næsten. Slet ∫ og dt efter 4. = og skriv +k, så er du færdig. Det sidste du skriver giver ikke meget mening.


Svar #11
04. september 2010 af 215 (Slettet)

 ?.. hvorfor ikke.. jeg har bare ganget den med brøken ?..


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. september 2010 af TorbenClausen (Slettet)

Var ikke det jeg mente. #8, skrev det også. Der skal ikke stå dt, når du har integreret.


Skriv et svar til: hvordan kommer jeg videre herfra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.