Matematik

Reduktions opgaver

04. september 2010 af Isaac,Suubi (Slettet) - Niveau: B-niveau

2 opgaver der driller lidt...

b. 2a (a + 2b) – (2a + b)2

c. (3p + q)2 – (3p – q)2


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Gang ind i parenteserne. Brug kvadratsætningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2010 af TorbenClausen (Slettet)

b. gang 2a med begge i første parantes og med 2 i anden parantes husk at anden parantes er en minus parantes.

c. Gør det samme


Svar #3
04. september 2010 af Isaac,Suubi (Slettet)

upps

(c) var skrevet forkert

den skulle være: (3p + q)^2 – (3p – q)^2


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Benyt redigeringsfaciliteterne i de små kasser ovenfor. Det ligner til forveksling det, du skrev i #0, bortset fra ^ .

Benyt kvadratsætningerne:

(c)      (3p+q)2 - (3p-q)2 = (3p+q+3p-q)(3p+q-(3p-q)) = (6p)(2q) = 12pq


Svar #5
05. september 2010 af Isaac,Suubi (Slettet)

c. (3p + q)2 – (3p – q)2

3p + q * 3p + q – 3p –q * 3p – q

9p + 2q – 9p – 2q

9p – 9p + 2q – 2q

0

er du sikker på det ikke er sådan her...?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er jeg helt sikker på. Du bruger ikke kvadratsætningerne korrekt.

(a+b)2 = a2 + b2 + 2ab .

Du har brugt noget i retning af

(a+b)2 "=" a + ab + b ,

som ikke er matematisk korrekt.


Skriv et svar til: Reduktions opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.