Matematik

hjælp til stamfunktion ( rettelse)

05. september 2010 af smukkeh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa nogen der vil hjælpe med at læse opgaven og rette den?

En funktion f er givet ved : f(x)= 5/x + 6x^2,  x>0
- bestem den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(2,3)

F(X)= 5/1 + 6/3x^3 + c
F(x)=5+2*x^3+C
2=5+2*3^3+c
2=5+2*9+c
2=5+18
2=23+c
2-23=c
21=C

f(x)= 5+2*x^3+21?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2010 af PoKulaKi (Slettet)

Du kan jo sætte punktet ind og se om din funktion overhovedet går igennem det for at tjekke dit svar (det kunne stadig godt være forkert, men det er en nem måde at få en ide om hvorvidt man har regnet rigtigt) . Det gør den ikke. Det går galt i første linje. stamfunktionen af 1/x er ln|x|. 

Derudover indsætter du punktet (3,2) ind hvor det skulle være (2,3)

I sidste linje får du 2- 23 til at give 21, det giver -21


Svar #2
05. september 2010 af smukkeh (Slettet)

UPS pinligt :$

men er ikke helt med er det her så det korrekte svar?

F(X)= 5/1 + 6/3x^3 + c
F(x)=5+2*x^3+C

3=5+2*2^3+c
3=5+2*8+c
3=5+16
3=21+c
3-21=c
-18=C


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2010 af PoKulaKi (Slettet)

 Nej, for du integrerer stadig forkert. stamfunktionen til1/x er som nævnt ln|x|, så F(x) = 5ln|x| +2x3 +c


Skriv et svar til: hjælp til stamfunktion ( rettelse)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.