Matematik

Hjælp til matematik!

05. september 2010 af meller22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen :-)

Jeg sidder og har " lidt" problemer med noget matematik. Min opgavel lyder på at jeg skal isolere den udvendige radius (R) i formelen for rumfanget af et cylinderrør: V = pi * h * (R^2 - r^2)

Håber virkelig der er nogen der kan hjælpe?

Mvh. Melia


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2010 af Duffy

Divider først på begge sider af =

med π og h

dernæst lægger du r2 til på begge sider af =

slut med at uddrage kvadratroden på begge sider af =


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2010 af placebo321 (Slettet)

R=√V/(pi*h)+r


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2010 af Duffy

#2: Forkert !


Svar #4
05. september 2010 af meller22 (Slettet)

Tusind tak :-) kan du evt. prøve at opstille det som en formel? det forvirrer mig stadig lidt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2010 af Krabasken (Slettet)

V = π * h * (R^2 - r^2)       -->      R^2 - r^2 = V / (π * h)

R^2 = V / (π * h) + r^2      -->      R = kvrod.[ V / (π * h) + r^2 ]


Skriv et svar til: Hjælp til matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.