Matematik

hjælp til matematik!

05. september 2010 af meller22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen :-)

Jeg sidder og har " lidt" problemer med noget matematik. Min opgave lyder på at jeg skal isolere den udvendige radius (R) i formelen for rumfanget af et cylinderrør: V = pi * h * (R^2 - r^2)

Håber virkelig der er nogen der kan hjælpe?

Mvh. Melia
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2010 af Dynin (Slettet)

#0 del med pi*h og lig r2 til på begge sidder ... så får du R2=.... hvor du let kan finde R


Svar #2
05. september 2010 af meller22 (Slettet)

okay, tusind tak! er nu lidt forvirret endnu. hvordan skal det præcist opstilles som formel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2010 af Dynin (Slettet)

#2 V = pi * h * (R^2 - r^2) ⇔ V/(pi * h) = R^2 - r^2 ⇔ R^2=V/(pi * h)+r^2 ⇒ R=...


Skriv et svar til: hjælp til matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.