Matematik

hjælp til at skrive om til produktform

05. september 2010 af meller22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa :-)

er der nogle der kan hjælpe mig med at skrive følgende om til produktform, da det volder mig problemer :

9 + 16x^2 + 24x = ?

2a + 2b - 2c = ?

8ef - 20feg - 28efh = ?

Håber virkelig I kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2010 af Yow! (Slettet)

ved du hvad "2a" betyder??


Svar #2
05. september 2010 af meller22 (Slettet)

naah ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2010 af Yow! (Slettet)

mellem 2a er der et usynligt gangetegn.. dvs. 2a = 2 * a

____

ved du hvad produktform er for noget...???


Svar #4
05. september 2010 af meller22 (Slettet)

nåå på den måde :) jo jo den var jeg dog godt klar over. men hvad produktform lige er ved jeg faktisk ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2010 af Yow! (Slettet)

.... produkt: (i matematik) det tal der fremkommer ved en multiplikation . . . .  27 er produktet af 3 og 9


Svar #6
05. september 2010 af meller22 (Slettet)

Okay, tak for det. kan du hjælpe yderligere med de stykker dér?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2010 af Yow! (Slettet)

du skal bare omskrive dem; gøre dem pænere at se på :=)

eks.:

a^2 + b^2 + 2*a*b  

kan skrives som

(a+b)^2
  

så du kan simpelthen sætte et lighedstegn mellem dem, ergo:
 

a^2 + b^2 + 2*a*b     =     (a+b)^2   


Svar #8
05. september 2010 af meller22 (Slettet)

aha :) men når der så er flere bogstaver forvirrer det mig lidt?


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. september 2010 af Yow! (Slettet)

jeg kan se at du skal benytte dig af kvadratsætningerne... læs om dem i din mat.bog :=)


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. september 2010 af Krabasken (Slettet)

8x kan sættes udenfor parentes: 8x * ( 2x + 3) + 9

2 * (a + b - c)

2ef * (4 - 10g - 14h)

Produktform er noget med gangetegn, og som du kan se, har udtrykkene nu fået et hver sit gangetegn . . .


Skriv et svar til: hjælp til at skrive om til produktform

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.