Matematik

hjælp en ligning

06. september 2010 af kjaergaard1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg har den her ligning

-4/X = 6,13

men jeg er i tvivle om, hvor jeg skal placere -4, når jeg smider tallet over på den anden side af lighedstegnet, og om jeg skal ændre fortegn.

mit resultat bliver X = 0,6525

men -4/0,6525 = -6,13

så X burde da være -0,6525 for, at resultatet bliver 6,13

hvad gør jeg forkert ???


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2010 af Duffy

du skal dividere med -4 på begge sider af lighedstegnet for at bevare "ligevægten" . . .


Svar #2
06. september 2010 af kjaergaard1 (Slettet)

tak :-)


Skriv et svar til: hjælp en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.