Matematik

Brøker m.m. Hurtigt og nemt!

06. september 2010 af gymmugger (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg har nogle problemer med følgende opgaver:

Gør rede for, at 2/(x-3)(x-2) = 2/x-3 + -2/x-2

Gør rede for, at x3 - x2 -1 / x-1

Isolér y i formlen 1/Z = 1 /X + 1/Y

Det virker umiddelbart rimeligt tilgængeligt, så hvis man ved det, er det jo hurtigt overstået. 

Nu har jeg så ingen idé!

Håber I vil hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Når nu det er hurtigt og nemt, hvor er så dine egne forslag?

Lær nu at sætte parenteser ordentligt.

Hvad mener du her "Gør rede for, at (x3 - x2 -1) / (x-1)" (parenteserne er suppleret af mig). Men hvor er resten af spørgsmålet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Må vi få den første opgave med ordentlige parenteser - ?

Anden opgave mangler et lighedstegn -

Tredie opgave: 

 1/Z = 1 /X + 1/Y

1/Y = 1/Z - 1/X = (X-Z)/XZ ............. Ordner og sætter på fælles brøkstreg

Y = XZ / (X-Z)................Vender begge brøker på hovedet

Lad være med at sjuske med parenteser (og lighedstegn) - det er spild af vores tid, når vi skal gætte eller spørge ;-)


Skriv et svar til: Brøker m.m. Hurtigt og nemt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.