Matematik

ligning

07. september 2010 af alibaba1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

er der nogen der løse den ligning, så er jeg tangnemlige.

3(2x-1)=4x-9
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Gang parentesen ud

Saml led med x på venstre side af lighedstegnet

Reducer

Divider på begge sider med 2, så du ender med x =


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2010 af duskalyde-foratnyde (Slettet)

 3(2x - 1) = 4x - 9 <=>

Gang parentesen ud: 6x - 3 = 4x - 9 <=>

Reducer, først kan vi tage x'erne på den ene side : 6x - 3 - 4x = 4x - 9 - 4x <=>

Så får man: 2x - 3 = -9 <=>

Derefter talene på den anden side af lighedstegnet: 2x - 3 + 3 = -9 + 3 <=>

Det giver: 2x = -6 <=>

Divider med 2: ((2x)/(2)) = ((-6)/(2)) <=>

x = -3

Du kan tjekke efter ved at indsætte værdien af x ind i den oprindelige ligning (hvis der er de samme tal på begge sider af lighedstegnet har man regnet korrekt):

3(2*(-3)-1) = 4*(-3) - 9 <=>

3(-7) = -12 - 9 <=>

-21 = -21


Svar #3
08. september 2010 af alibaba1 (Slettet)

tusind tak


Svar #4
08. september 2010 af alibaba1 (Slettet)

vil bar lige spøre hvordan kan du få minus 21 i  den anden regning


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2010 af Krabasken (Slettet)

3(2*(-3)-1) = 4*(-3) - 9 <=>

3(-7) = -12 - 9 <=>

-21 = -21
 

Er det dette sted, du ikke forstår -?

Jeg må da ellers nok sige, at det er skåret ud i pap

Prøv at gennemgå det en gang til, og tænk over det, du læser

Så er jeg sikker på, det nok skal falde på plads for dig ;-)


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.