Matematik

AB1 opgave 617

07. september 2010 af hardcoremaiken (Slettet) - Niveau: A-niveau

spørgsmålet lyder

cirklerne c1 og c2 har ligningerne

c1: x^2 + y^2 - 2x + 2y = -33

c2: x^2 + y^2 -2x - 6y = 26

Vis, at cirklerne skærer hinanden

Hvad starter man lige med?

har fået af vide man skal bruge afstandsformlen, men har ingen anelse hvordan :(

hjælp :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af Krabasken (Slettet)

C1: x^2 + y^2 - 2x + 2y +33 = 0

c2: x^2 + y^2 - 2x - 6y -26 = 0

x^2 + y^2 - 2X + 2y + 33 = x^2 + y^2 - 2x - 6y -26

x^2 og y^2 samt -2x ophæver hinanden

2y +33 = -6y -26

8y = -59

y = -59/8

De to skæringspunkter har åbenbart samme y-koordinat

indsæt denne i en af ligningerne og find x'erne

Så har du koordinater til to punkter, og dermed har du vist, at de skærer hinanden ;-)


Svar #2
07. september 2010 af hardcoremaiken (Slettet)

smukt 1000 1000 tak, Det var en utrolig hurtig og stor hjælp ! :D


Skriv et svar til: AB1 opgave 617

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.