Matematik

Hjælp matematik

07. september 2010 af Lillozz (Slettet)

Uden hjælpemidler
Bestem differentialkvotienten til følgende funktioner:
f(x)=x^2
Funktionen indsættes på f(x)og f(x_0) plads:
a=(f(x)-f(x_0))/(x-x_0 )=(x^2-x_0^2)/(x-x_0 )=x+x_0=x_0+x_0=2x_0

g(x)=3x^2+3
g(x)=(3x^2+3)=(3x^2 )=3•2x+3=6x

Ser det rigtig ud?

h(x)=2/x-√x
 hvordan løser jeg denne her? HJÆLP


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af peter lind

Den første er stort set rigtig; men du har ikke rigtig forstået fremgangsmåden. x+x0 er ikke 2x0 men udtrykket går mod 2x0 for x -> x0

g(x). Dit endelige resultat er rigtig men der gælder ikke nogen af de påstået lighedstegn. for eks. er det indlysende ikke rigtigt at 3x2+3 er det samme som 3x2

h(x) Brug at (xn)' = n*xn-1


Skriv et svar til: Hjælp matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.