Matematik

ligninger

07. september 2010 af hardcoremaiken (Slettet) - Niveau: B-niveau

Når man har ligningen:

-12x + 2y + 33 = 2x -6y- 26

Hvordan fjerner man så x, så man kan isolere y ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af nordfyn (Slettet)

 du skal lægge 12x til på hver side. når du har gjort det, ser den sådan ud:

2y + 33 = 14x - 6y -26

så kan du lægge 6y til på hver side.

8y + 33 = 14x - 26.

så kan du forsætte herfra.. 


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.