Matematik

Matematik problemopgave

07. september 2010 af Xman1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Mellem to byer A og B er en enkelt-sporet jerbane med en længde på i alt 70 km.

 Fra A afgår kl. 12.00 et persontog mod B, og det holder ved stationerne C, D, E, F og H.

 Persontoget kører mellem stationerne med en gennemsnitlig hastighed på 60 km/time og holder 2 minutter ved hver station.

 Afstanden til de enkelt stationer fra A er henholdsvis 10, 15, 30, 45 0g 60 km.

_____________________________________________________________________________________________

opgave:

a) Du skal tegne en graf, der viser sammenhængen mellem vejlængde og tid for persontogets kørsel fra A mod B.

b) kl. 12:20 afgår fra B et IC-tog mod A. Det standser ikke undervejs og kører med en gennemsnitshastighed på 100 km/time.

c) Du skal ved hjælp af grafen bestemme, hvornår IC-toget ankommer til stationen A.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af nordfyn (Slettet)

 vedhæft og lad mig kigge på det...


Svar #2
07. september 2010 af Xman1 (Slettet)

 Mellem to byer A og B er en enkelt-sporet jerbane med en længde på i alt 70 km.

Fra A afgår kl. 12.00 et persontog mod B, og det holder ved stationerne C, D, E, F og H.

Persontoget kører mellem stationerne med en gennemsnitlig hastighed på 60 km/time og holder 2 minutter ved hver station.

Afstanden til de enkelt stationer fra A er henholdsvis 10, 15, 30, 45 0g 60 km.

a) Du skal tegne en graf, der viser sammenhængen mellem vejlængde og tid for persontogets kørsel fra A mod B.

b) kl. 12:20 afgår fra B et IC-tog mod A. Det standser ikke undervejs og kører med en gennemsnitshastighed på 100 km/time. Du skal indtegne IC-togets vej/tid -linje på grafen.

c) Du skal ved hjælp af grafen bestemme, hvornår IC-toget ankommer til stationen A


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2010 af nordfyn (Slettet)

jeg kan hjælpe dig med de to ligninger:

A til B med 60kmt: f(x) = 1/x+(2*antal stationer)   

B til A me IC.tog 100kmt: g(x) = 1,666667/x

når vi gør det sådan, finder man ud af, hvor mange minutter toget er om at nå distancen.

OBS: kan du ikke finde ud af om du skal "punkt-tabel", altså 1s= 12minutter, 2s = 26minutter op til 7 stationer. eller om det skal være en funktion, som jeg har lavet herover.  


Svar #4
09. september 2010 af Xman1 (Slettet)

 hvad mener du med 1/x+(2*antal stationer) 

- Det skal være en funktion. 


Skriv et svar til: Matematik problemopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.